BO Châssis is de specialist voor uw houten ramen in Brussel en omstreken.

Hout is het basismateriaal voor ramen en deuren. Houten kozijnen geven een warm en vriendelijk karakter aan een huis. Ze bieden het huis betere thermische prestaties. Het is een perfecte thermische isolator, met een esthetische meerwaarde en een goede bewerkbaarheid. Hout maakt het relatief eenvoudig om verschillende stijlen te creëren.

Onze op maat gemaakte houten ramen

Hout is het aanbevolen materiaal voor mensen die op zoek zijn naar een traditionele en edele toets voor het buitenschrijnwerk van hun huis.

Tijdloos, retro, modern of klassiek, … afhankelijk van de gebruikte houtsoort kunnen houten ramen en deuren zorgen voor verschillende sfeerbelevingen. De natuurlijke structuur van het hout zorgt voor een perfecte waterdichtheid en een uitstekende geluids- en warmte-isolatie.

Houten ramen en deuren, een klassieke keuze

Op dit moment zijn er nog maar weinig mensen die kiezen voor houten ramen. Zij geven de voorkeur aan aluminium of pvc ramen. Houten frames bestaan al lang, maar het duurdere aluminium is vrij esthetisch, terwijl pvc in verschillende kleuren wordt geleverd en robuuster is. Het is niet ongewoon om oude houten frames te vinden in heel oude gebouwen. Door te kiezen voor houten frames, bent u er zeker van dat u een goede keuze maakt. Hout is het meest authentieke materiaal voor schrijnwerkerij.

Het houten raam is het resultaat van een evolutie die begon in de Middeleeuwen. De eerste oliecrisis in 1973 was een beslissend keerpunt. Houten ramen en deuren hebben bijgedragen tot de thermische isolatie van gebouwen in heel Europa. Het is een betere isolator die een duurzamere optie biedt. Houten frames zijn stijve kozijnen die de beglazing ondersteunen en het mogelijk maken om het raam te openen. Ze dragen bij tot de thermische en akoestische isolatie van de raamconstructie. Ze zorgen voor een betere ventilatie en dragen bij tot de veiligheid van de woningen.

Houten ramen vereisen een bijzondere aandacht als het gaat om onderhoud. Ze hebben een vrij regelmatige behandeling nodig, anders loopt u het risico dat ze heel snel achteruit gaan. Met verloop van tijd vallen het weer, de wind en het zonlicht de houten frames aan. Indien ze niet beschermd zijn, worden ze soms dof of verrotten ze zelfs. Er moet op worden gelet dat de ramen luchtdicht worden gehouden. Onze professionele schrijnwerkers begeleiden u bij het ontwerp van uw ramen en deuren om een zo goed mogelijke akoestische en thermische isolatie van het gebouw te verkrijgen.

chassis-bois-bochassis

Houten ramen, relatief voordelige grondstoffen

Hout is in feite allesbehalve een materiaal uit vervlogen tijden. In de nieuwbouw neemt het een prominente plaats in. De akoestische en thermische isolatie-eigenschappen van hout moeten al lang niet meer worden bewezen. Houten frames zorgen in combinatie met dubbele of driedubbele beglazing voor vrij lage isolatiecoëfficiënten. Hout is een heel isolerend, ecologisch, esthetisch en edel materiaal. Het is mogelijk om hout met aluminium te combineren om hout-aluminium ramen te verkrijgen, rekening houdend met het advies van onze professionele schrijnwerkers. Een raam met een hout-aluminium kozijn combineert de warmte van hout met het comfort van aluminium. Het vergt minder onderhoud en biedt vooral een resoluut moderne aanblik. Deze alliantie maakt het mogelijk om inheemse houtsoorten te gebruiken voor een betere circulaire economie.

Wat zijn de voordelen van houten ramen?

  • Ecologisch, natuurlijk en hernieuwbaar
  • Optimale thermische en akoestische isolatie
  • Gamma beschikbaar voor passieve, energiezuinige en luchtdichte woningen
  • Warme uitstraling en gevoel
  • Maakt het mogelijk om van kleur te veranderen door eenvoudigweg te verven
  • Onderhoudsarm dankzij moderne verwerkingstechnieken
  • Maakt het mogelijk de bestaande esthetiek te respecteren

Lees hier meer.